Klingrit Conta Ölçüleri Hakkında…

| 28 Eylül 2012 | 3 Replies

Klingrit Contalara (Klinger Seal) ait ölçüler aşağıda belirtilmiştir.

Contalar malzemelerine göre seçilip gerekli yerlere takılırlar, çalışma şartları, sıcaklık, vizkozite, tozlu ortam, rutubet, mekanik kuvvet, işletme basıncı, buhar vs. contanın seçiminde rol oynayan önemli faktörlerdir.

Bazı Conta Çeşitleri Aşağıda Belirtilmiştir Bunlar:

CONTA/SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ
İSİM   ÇALIŞMA SICAKLIĞI AÇIKLAMA/KULLANIM   YERLERİ
BUNA-N
    NBR, Nitril
NBR -30 C°      +90C° Yağlar,   Gres   & Yakıtlara dayanıklı
(Benzin Hariç), keçelerde,   kaplinlerde, yağ hortumlarında, hidrolik hortumlarda,   konveyör bantlarda kullanılır.
EPDM EPDM -50 C°      +130C° Genel   amaçlı kullanım, yüksek geçirgenlik   sağlayıcı, en korozif kimyasallar ve     aşındırıcı sıvılarda. Sentetiktir. Isı, ışık ve oksitlenmeye karşı çok   iyi dayanıklılık gösterir. Kapı ve camlarda fitil olarak, beyaz eşya körük   contalarında kullanılır.
VİTON FPM -40 C°      +200C° Konsantre   sülfürik ve diğer asitler, aromatik hidrokarbonlar, klor hizmetleri.
PTFE +25%Glass
    PTFE +50% St. Steel-
    AISI-316
PTFE

PTFE/S-50   C°    +210C°

-50 C°  +230C°Genel   amaçlı, daima yüksek olan – sıcaklıklara en aşındırıcı kimyasallara   dayanıklıdır.SİLİKONVSI-50 C°      +130C°Orta   veya oksitleyici kimyasallar, ozon, sodyum hidroksit concetrated. Gıda için   önerilir. Otomotiv, inşaat ve güvenlik sektörüDOĞAL/TABİİ   KAUÇUKNR-50 C°      +130C°Genel   amaçlı aşındırıcılar, su, seyreltik mineral asitleriTEFLON -260 C°      +270C°Çalışma   sıcaklığı çok düşük veya çok yüksek olan yerlerde kullanılır. Titreşimli   ,sıcak ve hava şartlarından çok fazla etkilenmez. Kimyasal dayanımı çok   iyidir.

Asbetsiz Klingrit Contalar : Gaz Devreleri, Buhar, Su Devreleri

 

Rev1

Tags: , , , , ,

Category: Teknik Bilgiler, Teknik Dokümanlar

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. admin bavci diyor ki:

    http://www.teknikport.com‘ da “Güncel Yazılarımızı” takip etmek için yapmanız gereken sağ üst köşedeki mail aboneliği yazan kısma mail adresinizi yazarak “GÖNDER” butonuna basmak ve karşınıza gelen pencerede boş kutucuğa ekranda görünen harf/rakamları girerek “Complete Subscription Request” e tıklamak daha sonra E-postanıza “FeedBurner Email Subscriptions ” dan gelen maili açarak aktivasyon için gelen bağlantıyı tıklamaktır.

  2. ünal sevim diyor ki:

    Elinize sağlık ölçüleri vermeniz güzel olmuş fakat bunun yanında conta çeşitleri ve nerede hangi tip conta kullanılmasıyla ilgili de bilgiler eklenirse daha iyi olur.

Yorum Bırakın

Protected by Copyscape