Bakım Ürünleri ve Analiz…

| 03 Mayıs 2012 | 1 Reply

Bakım (Maintenance) yaparken gerekli verileri almamız ve bunu kayıt altında tutarak ileride oluşabilecek arızalarda teknik verileri değerlendirerek önleyici faaliyetlerde bulunmamız gerekir. Çalışan ekipmanın durumunu izleyerek üretim kayıplarını en aza indirebiliriz. Üretici firmaların uzun yıllar çalışmaları sonucunda, Vibrasyon (titreşim), Sıcaklık, Hava Kaçakları vb. ölçümleri çok kolay yapılabilir duruma gelmiştir. Bu cihazlar ile birçok problemi, doğmadan veya büyümeden çözmemiz mümkün olmaktadır. İlk alım maliyeti yüksek olan bu cihazlar zaman içerisinde ve kullanım sonrasında kendisini büyük oranda amorti etmekte ve işletmenizin zarara uğramasını önlemektedir. Durum izleme ve Analiz programları ile verileri görüntüleyebilir, analiz ettirebilir ve raporlama alabilirsiniz. Hatta On-Line uzaktan işletmenizdeki verileri takip edebilirsiniz.

Bakım esnasında bu cihazlar ile yapılacak ölçümler sonucunda veriler bilgisayara veya veri kaydı sunan cihazlara kaydedilerek aynı zamanda geçmişteki verilerle kontrol edilerek, kıyaslanarak gerçek anlamda “Bakım Yapılmıştır” denilebilme durumu oluşmuş olur.

Bu cihazlardan bazıları şunlardır;

1) Vibrasyon Ölçüm ve Analiz Cihazı

2) Termal Kameralar veya Lazerli Sıcaklık Ölçüm Cihazları

3) Ultrasonik Hava Kaçak Dedektörleri

4) Data Toplama Cihazları

5) Makine Durum İzleme Cihazları

 

                          

Tags: , , , ,

Category: Teknik Bilgiler

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. admin bavci diyor ki:

    http://www.teknikport.com‘ da “Güncel Yazılarımızı” takip etmek için yapmanız gereken sağ üst köşedeki mail aboneliği yazan kısma mail adresinizi yazarak “GÖNDER” butonuna basmak ve karşınıza gelen pencerede boş kutucuğa ekranda görünen harf/rakamları girerek “Complete Subscription Request” e tıklamak daha sonra E-postanıza “FeedBurner Email Subscriptions ” dan gelen maili açarak aktivasyon için gelen bağlantıyı tıklamaktır.

Yorum Bırakın

Protected by Copyscape